Monday, February 13, 2012

Pejabat Apex Disimbah Cat.

Pejabat Apex disimbah cat.


KOTA BHARU – Tidak cukup difitnah menjadi punca putus tunang seorang gadis, kali ini penjaga gawang kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat, 23 berhadapan dengan perbuatan khianat individu tidak bertanggungjawab apabila pejabatnya, Khairul Fahmi Resources (KFR) Sdn Bhd di Jalan Sri Cemerlang dekat sini disimbah cat.

Menurut Pengurusnya, Syed Ahmad Mohd Yusof berkata, kejadian itu disedari pekerjanya sewaktu mereka tiba di pejabat pagi semalam. Katanya, mereka amat terkejut apabila mendapati bahagian depan dan bumbung pejabat disimbah dengan dengan cat hitam.

“Ini merupakan kali ketiga pejabat ini disimbah cat yang berwarna hitam. Semuanya berlaku di dalam bulan ini iaitu pada 5,10 dan 12 Februari. Kami tidak tahu siapa yang melakukannya dan apa motif di sebalik kejadian ini,” katanya ketika dihubungi DetikPerubahan.com di sini, malam tadi.

Menurut Syed Ahmad, beliau percaya kejadian ini berlaku di antara jam 12 tengah malam sehingga 5 pagi kerana pada waktu itu kawasan perumahan yang menempatkan pejabat KFR agak sunyi.

“Apek (Khairul Fahmi) sendiri sudah melihat kejadian ini. Sebelum ini kami tidak mempunyai bukti untuk mengambil tindakan tetapi kali ini kami menemui satu bungkusan plastik cat yang boleh dijadikan bahan bukti untuk mengesan pelakunya,” katanya.

Sehubungan itu, beliau dan majikannya, Khairul Fahmi telah membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Kota Bharu kira-kira jam 12 tengah hari semalam untuk siasatan lanjut.

“Saya dan Apek telah membuat laporan polis dan kami menyerahkan kepada pihak polis untuk menyiasat kes ini. Kami akan memberikan kerjasama sepenuhnya kepada pihak polis untuk membangtu menyelesaikan kes ini,” katanya. Katanya, apa yang membimbangkan mereka ia keselamatan Khairul Fahmi. 

Apek bimbang juga bila berlaku kejadian macam ni, takut dicederakan. Sebab itu jugalah kami membuat laporan polis. Tetapi rasanya tak ada masalah lagipun Apek sekarang sudah ada pengawal peribadi. Ke mana saha dia pergi dia bersama pengawal peribadinya,” katanya.

Dipetik dari : Detik Perubahan

7 comments:

 1. kne buh cctv tu..ejas bia ore xnpok cctv bia dio bt cam gak pakat cri..sak risau rama hk backup demo

  ReplyDelete
 2. berat manusia zaman loni..
  agak2 msti kes dengki neh...

  ReplyDelete
 3. Baso hk xreti agama lg ni la..duk dengko ko apek bkponyo..dah rezeki dio..bodo la ore hk wat ni...

  ReplyDelete
 4. bengong la.. tapi aku respek apek, even byk kontro, tp tetap osem di atas padang..

  ReplyDelete
 5. signboard tunjuk aroh ke pejabat apek pn keno kenak jgk kmarin..besumbok molek hk ore wt kijo pn..

  ReplyDelete
 6. tempat tu dok jauh dari pondak polis..mano polis masa tu????

  ReplyDelete
 7. ltk cctv...igak kerak konek dio wi anying make...supo ponde main simboh2 cat...xpuah at mari jupo la...

  ReplyDelete