Monday, February 13, 2012

Butler Puji Aksi Mantap Nurul.

KAPTEN Kelantan, Mohd Badri (dua dari kiri) cuba melepasi pertahanan
Terengganu dalam saingan Liga Super, kelmarin.


Bermain cemerlang ketika bantu Kelantan tewaskan Terengganu 2-1. Pemain sayap kiri Kelantan, Nurul Azwan Roya mendapat pujian daripada ketua jurulatihnya, Peter James Butler selepas mempamerkan aksi cemerlang ketika membantu Kelantan menewaskan Terengganu 2-1 dalam saingan Liga Super di Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu semalam.

Nurul Azwan berkata, dia tidak menyangka akan disenaraikan dalam kesebelasan utama namun selepas diberi kepercayaan daripada jurulatih, pemain berasal dari Pasir Puteh itu tekad membuktikan kemampuan supaya tidak menghampakan pasukan.

Pemain dari Pasir Puteh dikenali dengan kelincahannya membantu The Red Warriors di bahagian tengah selain ketua pasukan, Mohd Badri Radzi dan Mohd Shakir Shaari untuk mencipta ruang bagi mengasak kubu Terengganu.

“Saya hanya melaksanakan arahan jurulatih dan berusaha memastikan Kelantan tidak tewas kepada Terengganu selain tidak mahu menghampakan penyokong yang pastinya mahu melihat permainan terbaik daripada pemain. Saya akan cuba mengekalkan prestasi cemerlang ini berikutan Kelantan bakal berdepan Selangor, Selasa ini (esok),” katanya ketika dihubungi, semalam.

Sementara itu, Butler juga menganggap persembahan mantap daripada Nurul yang diturunkan dalam kesebelasan utama pada perlawanan terbabit menjadi faktor penting di sebalik kejayaan Kelantan. Saya gembira dan berpuas hati dengan aksi Nurul malam ini dan saya tahu dia memang bagus pada perlawanan malam ini (kelmarin).

Ditulis oleh : Mohd Nor Asri Yaacob
Sumber : Berita Harian Online - Sukan

4 comments:

 1. palo besar hk kawe saye ni...hahaha

  ReplyDelete
 2. kemah boss main lps nii mcm lawan terengganu tu...........

  ReplyDelete
 3. awe ni keno bui panggilan messi trw...

  ReplyDelete
 4. Itu lah kelebihan pemain kaki kidal atau kiri ini.kelincahan dan kelicikan seperti lionel Messi.Good luck Awe'.

  ReplyDelete